Luonnonkukkaretki Örön linnakesaarelle 13.6. 2015

Yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina 14.6.2015. Kemiönsaaren luonto ry ottaa varaslähdön ja järjestää luonnonkukkaretken jo lauantaina 13.6. Örön saarelle Hiittisten ulkosaaristoon. Saaristomeren kansallispuistoon kuuluva Örö on linnakehistoriansa ansiosta yksi Etelä-Suomen tärkeimmistä uhanalaisten lajien ja luontotyyppien keskittymistä.

Kokoonnumme Luontokeskus Sinisimpukkaan Kasnäsiin klo 11.00 kuuntelemaan lyhyen esittelyn Saaristomeren kansallispuistosta sekä saamaan mielenkiintoista ennakkotietoa retkikohteestamme. Klo 11.45 kokoonnumme yhteysalus Stellan laiturilla ja matkaan lähdemme M/S Sisselillä klo 12. Perillä olemme noin klo 12.45. Paluu Öröstä takaisin Kasnäsiin klo 18.15 ja perillä Kasnäsissä olemme klo 19.00. Matkan meno-paluun hinta on 24 € (aikuiset)/12 € (lapset) ja se maksetaan liikennöitsijälle.

Kasviretkeläisille on varattu M/S Sisselistä yhteensä 35 paikkaa, paikat ovat nyt kaikki jo varattu. 

Voit saapua Öröhön myös omalla veneellä.

Luonnonkukkakierros alkaa klo 13 Örön yhteysaluslaiturilta. Retkelle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Retki on kaikille avoin, opastus ilmainen ja suomenkielinen, oppaamme on myös ruotsinkielen taitoinen. Varaa säänmukainen varustus ja maastoon soveltuvat jalkineet. Mukaan voi ottaa myös kasvion, suurennuslasin ja eväät.

Opastetun kasviretken lisäksi jää hyvin aikaa tutustua saareen omaehtoisesti.

Saarelta löytyy rantakahvila, -puoti ja ravintola.

Tiedustelut: [email protected]  

Facebook