Susireviirityöryhmä Kemiönsaarelle

Koska Kemiönsaarelle  on asettunut susipariskunta, joka on jo kahtena vuonna tehnyt pentuja, on Suomen riistakeskuksen toiveiden mukaista perustaa saarelle riistakeskuksen koordinoima työryhmä. Sen keskeisenä tehtävänä on keskustella ja välittää paikallisten tahojen kesken tietoa sudesta ja susireviiristä ja tuoda paikallista näkökulmaa tiedoksi riistahallinnolle. Tavoitteena on myös pyrkiä vähentämään sudesta aiheutuvia haittoja ennaltaehkäisevin toimenpitein. Valtakunnallisena koordinaattorina toimii erikoissunnittelija Mari Lyly.

Suomen riistakeskuksen riistasuunnittelija Jörgen Hermansson kertoi Kemiönsaaren susireviirin tilanteesta parilta edelliseltä
lisääntymiskaudelta. DNA-keräys on sujunut hyvin yhteistyössä eri tahojen kanssa, ja tiedossa on nyt, että susipari ovat sisaruksia, joille tämän vuoden pentue on niiden toinen (luultavasti 3–4
pentua). Mahdollisesti viime vuoden pentu on jäänyt laumaan ns. lapsivahdiksi. Kemiönsaarella on vahinkoja ollut vähän, mutta sosiaalista haittaa on koettu ja metsästyksen on koettu vaikeutuneen.

Päätettiin, että reviiriyhteistyöryhmä perustetaan ja rhy:n toiminnanohjaaja Stenström kutsuu järjestäytymiskokouksen koolle.

Kemiönsaaren luonto ry:n edustajaksi työryhmään on valittu Gunilla Awellan.

Lisää tietoa susista:

Luken Susikanta-arvio 2019 

Jos kohtaat suden metsässä